Update

De zomer is voorbij en er is achter de schermen weer veel gebeurd en de start van het eerste scoutingseizoen van Waterscouting Nulde is alweer dichterbij gekomen. Wat is er allemaal gebeurt?

Vrijwilligers

We hebben hard gezocht naar vrijwilligers die leiding willen gaan geven en we hebben al een paar super enthousiaste jongens en meiden gevonden die leiding willen zijn! We zoeken nog verder naar nog meer leiding. Ook hebben we een kandidaat bestuurslid gevonden met veel ervaring in het formeel juridisch werkgebied wat goed van pas zal komen in de eerste fase van het bestaan van een nieuwe groep. Als laatste hebben we een kandidaat groepsbegeleider gevonden met een onderwijskundige achtergrond. We zijn nog op zoek naar iemand met een financiële achtergrond.

Materiaal

Ook zijn we in gesprek met een andere groep voor het overnemen van een van hun oude Lelievletten. Deze vlet heeft de nodige aandacht en liefde nodig en er moet uitgebreid aan worden gelast, geschuurd en geschilderd. Hoe leuk is het om je Waterscouting avontuur samen met je Scoutingvrienden te starten met het samen bouwen van je eigen Lelievlet? We hebben een vrijwilliger gevonden die kan lassen en helpen bij het vaarklaar maken van de boot. Maar…. het aankopen van een boot, zelfs een oude, kost nog best geld. Daarom zijn we ook druk bezig met het zoeken naar sponsoren.

Formele zaken

Ook zijn er nog een aantal officiële hobbels te nemen voordat we onszelf een Scoutinggroep mogen noemen. Op de volgende regioraad zullen we de groepen van de regio Noord Veluwe Flevoland formeel vragen om geen bezwaar te hebben tegen het oprichten van Waterscouting Nulde. De instemming van de regio is nodig voor de volgende stap; het inschrijven bij Scouting Nederland als nieuwe groep. Als laatste kunnen we dan naar de Kamer van Koophandel om ons in te laten schrijven als een vereniging.