Lelievlet 84 komt naar Putten!

Waaraan herken je waterscouts op het water? Juist, ze zitten in een Lelievlet. Vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw is de Lelievlet de meest gebruikte zeil-, roei- en wrikboot bij waterscouting groepen. Daarom mag de Lelievlet bij Waterscouting Nulde zeker niet ontbreken en zijn we op zoek gegaan naar een Lelievlet die we zouden kunnen overnemen, en dan het liefst een vlet die zorg en liefde nodig heeft, want hoe leuk is het om samen met je nieuwe scouting vrienden te bouwen aan je eigen vlet!

Alsof het zo moest zijn hoorden we tijdens de eerste regioraad waaraan Waterscouting Nulde deelnam dat de collega’s van de Hannie Schaft groep uit Almere een nieuwe lelievlet hadden aangeschaft en hun oude “Bootje Groen” wilden verkopen. Dankzij een gift van de Marion G Polak Stichting werd de aanschaf financieel haalbaar!

Met de aanschaf alleen zijn we er nog niet. De vlet heeft dringend een nieuwe bodem en spanten nodig. Hieraan gaan de materiaalmeester, de nieuwe leiding en bestuursleden de komende maanden werken en straks geholpen door de jeugdleden.

Lelievlet 84 is gebouwd in 1958 en heeft de afgelopen 23 jaar dienst gedaan bij de Hannie Schaft groep als “bootje Groen”. Wanneer de vlet is opgeknapt en vaarklaar is zal hij onder een nieuwe naam feestelijk te water worden gelaten.

Lees alles over vlet 84 in haar eigen dagboek