Aanmelden als vrijwilliger

Vrijwilligers vormen samen de basis van de groep. Stafleden binnen een leidingteam maken het mogelijk dat de jeugdleden het Scoutingspel kunnen spelen. Daarbij worden de stafleden geholpen door tal van andere vrijwilligers zoals de materiaalbeheerder die regelt dat onze materialen netjes en veilig blijven. De groepsbegeleider die stafleden helpt bij hun groei als staflid maar ook als persoon. En de bestuursleden zoals de secretaris, penningmeester en voorzitter die er achter de schermen voor zorgen dat de groep gezond en veilig blijft.

Naast deze voor de hand liggende rollen zijn er ook vrijwilligers nodig die voor kleine of grotere onderwerpen hun eigen kennis en ervaring willen inzetten. Zoals bijvoorbeeld iemand met kennis over subsidieregelingen, of marketing of iemand die onze website nog mooier kan maken. Iemand die veel weet over het contact met mogelijke sponsoren. Alle hulp is welkom.

Op dit moment hebben wij grote behoefte aan vrijwilligers die leiding willen gaan geven en vrijwilligers die plaats willen gaan nemen in het bestuur.

Leiding

Je gaat in een stafteam er voor zorgen dat de jeugdleden wekelijks een leuke opkomst hebben en avonturen gaan beleven. De opkomsten geven aandacht aan de 8 activiteitengebieden van Scouting Nederland met de nadruk op activiteiten op en rond het water zoals roeien, zeilen, suppen.

Het helpt als je ervaring hebt als jeugdlid bij een (water)scoutingroep en/of al watersport ervaring hebt. Bijvoorbeeld als je al in bezit bent van CWO diploma’s. Noodzakelijk is het niet zo lang je de wil hebt jezelf te kwalificeren door de trainingen te volgen bij de Scouting Academy en de Scouting Vaarschool.

Je hoeft nog geen 18 te zijn om als leiding te starten. Vanaf 16 jaar kan je bij ons al mee gaan doen in het leidingteam. Tijdens opkomsten is er altijd een 18+ staflid aanwezig.

Bestuurslid

Er is behoefte aan:

• Voorzitter – verzorgen van het bestuursproces
  • Secretaris – verzorgen van de correspondentie en administratie
  • Penningmeester – verzorgen van de financiële verslaglegging
  • Algemeen bestuurslid – aandachtgebied sponsoring/marketing
  • Algemeen bestuurslid – aandachtgebied groepsontwikkeling/communicatie

Vrijwilligers met bijzondere expertise

Er is behoefte aan het het invullen van de rollen:

• Vertrouwenspersoon
  • Groepsbegeleider
  • Materiaalmeester

Daarnaast is iedereen welkom die de eigen bijzondere expertise wil inzetten, zoals

• Bootbezitters die met jeugdleden het water op willen
  • Handige klussers die willen helpen met raad en daad bij het onderhouden van de boot
  • (Wedstrijd) zeilers die de fijne kneepjes willen onthullen
  • …..

Wil je ons komen helpen, gebruik dan onderstaande formulier dan nemen wij contact met je op!