Jeugdleden

Jeugdleden gaan op avontuur en spelen het Scoutingspel. Als jeugdlid ontmoet je elkaar zaterdagen en ga je samen een opkomst beleven. Een aantal keer per jaar gaan ga je op kamp. Je hoeft natuurlijk niet direct te beslissen. Eerst kom je een paar opkomsten meedoen en besluit je of je het leuk vindt. Daarna wordt je lid en koop je bij de Scoutshop een Scoutfit. Geen zorgen, wij helpen je met het uitkiezen van de juiste spullen.

Een paar keer per Scoutingjaar worden alle nieuwe leden geïnstalleerd. Je beloofd dan aan de groep dat je je best zal doen een goede Scout te zijn en dat we op je kunnen rekenen. Dan krijg je van ons het naambandje van de groep, de groepsdas en het installatieteken, deze naai je op je uniform. Vanaf nu ben je helemaal lid van de wereldwijde Scoutingfamilie.

Tijdens de opkomsten leer je van alles en nog wat. Je leert natuurlijk over roeien, varen en zeilen maar ook over de natuur, knopen, koken (ook op houtvuur!) en kamperen. Om te bewijzen dat je dit hebt geleerd krijg je insignes die je op je uniform kunt naaien zodat iedereen kan zien wat jij allemaal al kan.

Wanneer kan ik jeugdlid worden?

Zoals je al weet zijn wij een startende groep. We kunnen jammer genoeg nog niet iedereen mee laten gaan op avontuur. We willen het wel heel graag maar het zou mogelijk niet veilig zijn, bijvoorbeeld omdat we niet genoeg leiding zouden hebben voor het aantal kids.

Je kan jeugdlid worden bij ons als je:

• Ouder bent dan 7
  • Jonger bent dan 14
  • Je kan zwemmen (je hebt zwemdiploma A)
  • Je ouders het oke vinden
  • We een plekje voor je hebben, hebben we nog geen plekje dan bellen wij je zodra we een plek hebben

Vul onderstaande formulier in om op avontuur te gaan.

mijn ouders/verzorgers vinden het goed dat ik mij aanmeld als kandidaatlid